Færøerne: 3 fantastiske og gratis oplevelser

Hvis du mangler inspiration til steder at rejse ud (og som ikke er charter), er Færøerne et rigtig godt bud. Særligt hvis du er vild med natur, da det lille land rummer overvældende naturoplevelser, der for langt de fleste danskere er overvældende og uforglemmelig. vi guider dig her til tre oplevelser, som både er fantastiske og ganske gratis.

1. Saksun

Det første sted vi gerne vil fremhæve på Færøerne er den lille bygd på den nordlige del af hovedøen, Streymoy. Stedet her rummer ikke blot en bygd med træhuse med græstækte tage.

Nej. For her finder du mageløse fjelde og et imponerende vandfald, der løber ud i bugten for foden af fjeldene. På en solskinsdag venter der dig her et absolut mageløst syn – et syn, som får dig til at føle dig ganske lille og meget ydmyg. For her er virkelig flot. Læs mere om Saksun her, hvis du gerne vil vide mere.

2. Fossá

Hvis du vælger at køre op til Saksun, kan du enten på vejen dertil eller på vej væk derfra tage turen til Fossá. Det er Færøernes største vandfald og er 140 meter højt. Det bruser ned ad bjergsiden i to sektioner og er flottest, når det regnet i flere dage, da det her kan blive op til 30 meter bredt.

Det koster ikke andet end benzinen at køre dertil, og er om noget turen og anstrengelserne værd!

Múlafossur

Múlafossur, der ligger ved bygden Gasaldur, er Færøernes måske mest fotograferede vandfald. Det er der også en god grund til. For vandfaldet her er ganske spektakulært og specielt, da det bruser ned over klipperne og direkte ned i havet. Ligesom de ovenstående (og mange andre oplevelser på Færøerne) er vandfaldet ganske gratis at tage til. Sørg for at have et godt kamera eller en drone med, da du vil kunne få nogle helt fantastiske billeder derfra!

Som du kan se på billederne er Færøerne et ganske særligt sted. Det er stærkt undervurderet og er en destination, man som dansker bør lægge vejen forbi minimum én gang i livet.