Book et hotelophold og få et break i hverdagen

Din længe ventede ferie er lige rundt om hjørnet, og du glæder dig til en god nats søvn og en chance for at komme helt ned i gear. Men en ferie giver faktisk flere sundhedsmæssige fordele end, man lige kan forestille sig. Det er den ideelle mulighed for at komme i form og opdage nye oplevelser, som kan integreres i dit liv. Læs mere om fordelene ved en ferie nedenfor.

Hvilke fordele er der ved ferier? 

 1. Mad
  Ifølge ernæringseksperter er balance livets krydderi. Forskning fra Japan konkluderer, at hvis du øger den mængde mad du spiser på en typisk dag, er der større sandsynlighed for at du opfylder den anbefalede mængde vitaminer og mineraler, der er nødvendige for at bekæmpe sygdomme og opretholde sunde knogler og organer.
  At bruge tid i et varmt land betyder, at du kan nyde masser af salater, frisk frugt og juice. Middelhavsretter har tendens til at indeholde et bredt udvalg af sæsonbetonede grøntsager, og mange tropiske lande tilbyder en overflod af eksotisk frugt. Hvis du nyder ny mad, er du mere tilbøjelig til at fortsætte med at spise den, når du kommer hjem.
 2. Sol
  Beskeden om, at sollys kan forårsage hudkræft er høj og tydelig. Hudkræft er den mest almindelige kræft i Storbritannien. Omkring 50.000 mennesker bliver diagnosticeret med sygdommen hvert år. Af disse vil mere end 2.000 sandsynligvis dø af tilstanden. Beviser tyder dog på, at sollys kan bidrage til at forhindre visse forhold. Mangel på sollys antages at udløse sæsonbetinget affektiv lidelse (SAD) – en depressiv tilstand oplevet i vintermånederne. Så hvis du lider af tristhed, kan en ferie hjælpe med at lindre symptomer på depression.
 3. Søvn
  Ferie giver den perfekte mulighed for at få en god nats søvn. Søvnnedsættelse gennem stress eller arbejde kan føre til dårlig mental præstation, for tidlig aldring og endda sygdom. Mens vi sover, gennemgår vores kroppe visse vigtige processer – fra reparation og fornyelse til energi restaurering. Ifølge forskere er dyb søvn – snarere end søvnens længde – den tid, hvor hjernen genoplader sig selv, så vi kan fungere effektivt i løbet af dagen. Søvn er også vigtig for vores immunsystem – den del af kroppen, der er ansvarlig for bekæmpelse af infektion. Nogle forskere mener, at vi i søvn udskiller højere kortisonniveauer – hormonet udskilles af hypofysen, som beskytter immunsystemet – end i løbet af dagen.
 4. Motion
  Med mere fritid på ferien, kan du benytte lejligheden til at gå eller cykle – i stedet for at tage bilen. Det kræver overskud at dyrke motion, hvorfor det kan være svært for mange at prioritere i en travl hverdag. Kom godt i gang under ferien og forsøg at fortsætte de gode vaner, når du kommer hjem.
 5. Stress
  En ferie og pause fra hverdagen, hvad enten det er en forlænget weekend eller en længere ferie, er med til at forringe risikoen for stress. Det er enormt vigtigt, at man kommer ned i gear og tager en pause fra sin hektiske hverdag, både for at bevare et godt mentalt og fysisk helbred.

Hvor kan man booke et hotelophold i København?

Charlottehaven hotel på Østerbro i København befinder sig i de skønneste omgivelser, hvor der i den grad er mulighed for at komme ned i gear og få slappet af. Der er alle de faciliteter, du har brug for, for at kunne nyde et afslappende ophold. Der er tilmed træningsfaciliteter, så du kan få kickstartet de gode vaner eller opretholde dine træningsrutiner.

Så hvis du drømmer om en lille tiltrængt ferie kan et hotelophold på Østerbro i København i den grad anbefales.