Cykelferier – Aktive ferier

Synes du, at det er kedeligt bare at ligge på stranden og sole dig, når du er på ferie? Vil du gerne have en aktiv ferie, hvor du får god motion og masser af frisk luft? Er du samtidig glad for at cykle og nyder du den følelse af frihed, det giver dig? På cykelferier får du set nye steder og landskaber. Samtidig vil en cykelferie være en god mulighed for at spare penge på transport. Så kan du tage på sightseeing selvom du har et stramt budget. Du kommer ikke til at iagttage de smukke landskaber bag et tog- eller busvindue, men bliver en del af dem, mens du cykler igennem landet og oplever de nye steder på nært hold.

Hvad skal jeg være opmærksom på ved en cykelferie?

Selvom en cykelferie lyder afslappende, er det vigtigt, at du tager dig nogle forholdsregler.

  • Sørg for at købe nogle gode vandtætte cykeltasker.
  • Brug endelig cykelshorts og sportssandaler med velcroluk – bare tærer tørrer hurtigere end sko. Desuden får du heller ikke gnavesår.
  • Anskaf et liggeunderlagen i god kvalitet – du får brug for at sove godt om natten.
  • Hav en afslappet plan for de daglige ruter – høje forventninger til den daglige distance kan gøre cykelferien sur i sidste ende.
  • Medbring kraftige strps, gaffatape og en tupe sekundlim – så kan du reparere næsten det hele!

Hvordan kan man spare penge på en cykelferie?

Cykelferier kan foregå på forskellige måder. Du kan rejse alene eller med en eller flere venner. Eller med en rejseleder og et hold. En cykelferie kan også være en god familieferie. Feriens pris afhænger af, om I overnatter på hoteller eller billige vandrehjem.

Hvis I laver jeres egne madpakker, bliver det også billigere, end hvis I spiser på restaurant hver dag. En cykelferie kan enten foregå i udlandet eller i Danmark, og nogle steder er det muligt at leje en cykel, så du ikke behøver at have din egen med.

Hvad enten du foretrækker mountainbikes, racercykler eller el-cykler, er der mange interessante måder, en cykelferie kan arrangeres på, hvor du får mulighed for at cykle på forskellige terræner afhængig af, hvad du foretrækker eller ønsker at udforske.