Top 3 ting at lave i Moskva

Planlægger du en rejse til hovedstaden i Rusland? Har du allerede styr på visum til Rusland, og er klar til at tage af sted? Moskva er en storby, der både rummer historie og moderne byliv, og her er noget at lave for enhver, der elsker at tage på storbyferierejser. Læs vores guide og bliv klogere på, hvad du bør opleve på din rejse til Moskva.

1. Tag forbi Lenins Mausoleum

Da Lenin døde tilbage i 1924, samlede der sig knap en million mennesker på Den Røde Plads i Moskva for at vise deres respekt til revolutionens leder. Det er stadig muligt at vise sin respekt for ham, eller bare besøge det berømte sted og se hans balsamerede krop, som i dag bevogtes af soldater hele døgnet rundt.  Det er muligvis en mærkværdig oplevelse – om ikke andet er det en af de oplevelser, du sent glemmer.

2. Besøg Bunker 42

Vidste du, at der 65 meter under gaderne i Moskva ligger en atombunker? Den hedder Taganskys atombunker (Bunker 42), og blev bygget for at beskytte fremtrædende personer og familier fra Kreml. Den blev bygget under ordre af Joseph Stalin, så det er en af de helt store historiske oplevelser, du kan få i Moskva.

3. Se ballet på Bolsjojteatret

Selvom du måske normalt ikke ser særlig meget ballet, så bør du se, om ikke du kan komme ind og opleve en ballet på Bolsjojteatret. Det er Ruslands nationale teater, og er blandt det bedste i verden. Kulisserne er desuden ufatteligt smukke, og det er derfor en oplevelse i sig selv at træde ind i teatret. Vil du gerne være sikker på at få en billet, bør du være ved billetlugen i god tid, da billetterne hurtigt bliver udsolgt.

Har du endnu ikke styr på visum til Rusland, kan du få hjælp til gennem et rejsebureau.