Oplev det magiske nordlys i Norge

Det siges at det magiske og dansende nordlys skal opleves mindst én gang i livet; og det kan du i Norge. Her har du endda mulighed for at opleve det flere steder. Vi guider dig til, hvor du har mulighed for at opleve det magiske fænomen i Norge.

Tromsø

Tromsø er en stor by i Nord-Norge, og er med sin 70 grader nord mellem fjorde og fjelde et fantastisk udgangspunkt for et nordlys-eventyr. Da Tromsø ligger under nordlysovalen, er der rigtig stor chance for at se nordlys – sætter du en uge af i Tromsø, vil der være stor sandsynlighed for, at du kommer til at opleve det magiske fænomen. Desuden kan du komme på hvalsafari, køre med hundeslæde eller snescooter. Vil du gerne opleve mere dyreliv, er der også mulighed for at opleve rensdyr, havørne og sæler.

Lofoten

Lofoten byder på vild natur, og er ligesom Tromsø også placeret lige under nordlysovalen, hvor der er større chance for at se nordlyset end andre steder. En rejse hertil om vinteren byder på fantastiske naturoplevelser ligesom du kan opleve den specielle fiskerkultur, der hersker i området.

Svalbard

Hvis du rejser til Svalbard, kan du næsten ikke komme længere væk. Svalbard ligger nemlig 900 kilometer fra det norske fastland og 1.300 kilometer fra Nordpolen. Det betyder tilsammen, at Longyearbyen på Svalbard har unikke forhold for nordlyset – du kan nemlig allerede være heldig at se det ved middagstid. I oktober og februar kan du endda se det blå polarlys om dagen. Kombiner det med gletsjergrottevandring eller en tur med hundeslæde.

Du behøver altså ikke rejse langt væk for at få fantastiske naturoplevelser. De findes skam også i Skandinavien.