Kreta – Øen med de mange oplevelser

Kreta er et udmærket eksempel på et feriested, hvor folk vender tilbage til år efter år. De fleste turister kan simpelthen ikke få nok af ferieøen Kreta. Andre turistmål i verden kan være et godt besøg værd, men man har kun lyst til at besøge stedet en enkelt gang. Men Kreta har noget specielt over sig, så mange får stort udbytte af stedet hver eneste gang, de besøger Kreta. Grækenland har i mange år været ét af de mest populære lande at holde ferie i, da der findes masser af dejlige badestrande, et varmt klima det meste af året samt et generelt lavt prisniveau.

Hvordan kommer man til Kreta?

De færreste kører selv i bil til Grækenland, da der er temmelig lang afstand fra Danmark, men det kan lade sig gøre, idet man jo kan tage færgen over til Kreta, når man først er ankommet til Grækenland. Hvis man trives med en bil på ferien, så kan man jo blot leje en bil, når man ankommer med fly, som de fleste turister jo gør. Man kan enten købe charterrejse til Kreta hos Spies Rejser eller andre rejsebureauer, men man kan jo også nøjes med at bestille flybilletten og finde ud af overnatningsmuligheder senere.

De fleste familier rejser til Kreta og Grækenland for at slappe af i luksus og for at nyde det herlige klima, således der i forvejen er booket et passende hotel. Spies Rejser er førende på området og har mange forskellige hoteller til rådighed, således de fleste nemt kan finde et passende hotel ud fra ønsket om pris, beliggenhed og faciliteter på stedet. Der skal jo helt være komfortabelt, tæt på strand, legepladser til børnene og have wellness faciliteter til de voksne.

Hvilke oplevelser er der på Kreta?

Der findes utrolig mange muligheder for at gå på opdagelse overalt i Grækenland, og Kreta er absolut ingen undtagelse. Øen har masser af historiske mindesmærker fra storhedstid, så der er mange slotte, klostre, kirker og ruiner med en interessant historie bagved. De mest populære attraktioner på Kreta er disse:

  • Verdens ældste oliventræ i landsbyen Ano Voúves.
  • Markedshallen i Chania med et stort udvalg af kulinariske souvenirs såsom honning, ost, diverse krydderurter, te, olivenolier og sæber.
  • Fæstningen Aptera ligger i den sydlige ende af Souda-bugten og er et besøg værd.
  • Den hvide by Sitia omkring 70 kilometer øst for Ágios Nikolaos byder på en oase i et råt og vildt landskab. Her finder man en særlig ro og uspoleret charme, idte folk ofte spiller backgammon på havnecaféerne, mens andre fremstiller en af øens bedste og mest prisbelønnede olivenolier.
  • Den flotte strand Elafonissi, hvor vandet er klart turkisblå, mens selve strandkanten er farvet lyserød af muslingeskaller.
  • Den 18 km lange Samariá-kløft mellem Lefká Óri og havnebyen Agía Rouméli. Tiren tager op mod otte timer, så det er ret krævende og udmattende oplevelse. Kløften er nationalpark og byder på en mangfoldighed af planter og dyr, ældgamle pinjetræer, vilde orkideer og kongeørne. Det er en rivende flod, som har dannet kløften, der om sommeren reduceres til en rislende strøm.
  • Agia Sofia-grotten med med drypstenshule ved landsbyen Topolia.
  • Preveli-klostret inde i De hvide bjerge syd for Rethimno. Her finder man smukke historiske bygninger placeret i flotte omgivelser, der strækker sig ned af bjergsiden mod Middelhavet.