Inden turen til Norge: Det skal du huske

Er du nysgerrig på Norges smukke natur, og har du fået mod på at tage en tur til Norge for at udforske den? Så skal du gøre dig selv den tjeneste at sætte dig ind i sikkerheden, inden du drager af sted. Selv mennesker, der har nydt Norges mange bjerge hele deres liv, har en sund respekt for dem og sørger for at være velforberedte på enhver eventualitet.

Der er meget at nyde blandt toppe, dale og plateauer i de norske bjerge, men skønheden og roen kan hurtigt blive farlig. Sørg for, at din træning, din viden om området og dit udstyr er velegnet til en tur til Norge inden afgang.

Hvad skal man være sikker på ved en tur til Norge? 

Norge er et fantastisk sted at udforske, med utæmmet mytiske landskaber, bjerge, dale og fjorde. Før du tager på tur til Norge, skal du dog være fortrolig med de ni enkle regler i den norske bjergkode for at øge din egen sikkerhed:

  1. Planlæg din tur og informer andre om den rute, du har valgt.
  2. Tilpas de planlagte ruter alt efter evne og forhold.
  3. Vær opmærksom på vejret og lavine advarsler.
  4. Vær forberedt på dårligt vejr og frost, selv på korte ture.
  5. Medbring det nødvendige udstyr, så du kan hjælpe dig selv og andre.
  6. Vælg sikre ruter. Genkend lavine terræn og usikker is.
  7. Brug et kort og et kompas. Vid altid hvor du er.
  8. Det er ikke en skam at vende om.
  9. Bevar din energi og søg ly, hvis det er nødvendigt.

Start turen med et minicruise til Oslo

Har du besluttet dig for at drage på bjergvandring til Norge, hvorfor så ikke starte turen med et minicruise til Oslo? Det indebærer to overnatning om bord på Oslobåden samt lækre middage til søs. Det giver dig samtidig mulighed for at komme helt ned i gear, inden vandreturen. På den måde har du ekstra tid til at sætte dig ind i sikkerhedsforanstaltningerne samtidig med, at du kan nyde et lille getaway minicruise på din tur til Norge.