Rejser til Peru – Oplev nye kulturer

Danskerne er blandt de mest berejste i verden, hvilket skyldes vores gode økonomi samt vores uddannelsessystem, der gør det muligt for os at rejse på ferie til andre lande og opleve nye spændende kulturer. Vi vælger at holde ferie i et land, der virker interessant for os, hvor vi kan pleje vores interesser.

De fleste vælger at tage en charterrejse til et solrigt feriested i Europa, mens mange holder ferie indenfor landets grænser i sommerhuse og på campingpladser. Prisen på en ferie afhænger som regel af afstanden fra Danmark, og derfor kræves der en rimelig opsparing, hvis man vil rejse Jorden rundt eller i det mindste besøge de fjerneste verdensdele, men trods alt rejser mange hvert år ud til fjerne land, hvor kulturen er vidt forskellig fra den danske.

I det følgende beskrives de spændende muligheder for en turistrejse til Sydamerika og især beskrives ferieoplevelser i landet Peru.

Find et rejsebureau på nettet

Det har aldrig før været så nemt at bestille rejser, idet alle med adgang til internettet kan søge blandt rejsebureauerne tilbud på rejser til Peru samt andre steder i verden. På få minutter kan man sammenligne priser og udvalg på ture til rundt omkring i verden, og hvis man især er interesseret i rejser til Peru, så kan man finde nyttige oplysninger her, hvor man kan se udvalg, program og priser hos Svane Rejser, der netop har specialiseret sig i at levere spændende rejser til Peru og de omkringliggende lande herunder Sydamerika og de caribiske øer.

Det kan være sikkert nok at rejse rundt i et eksotisk land fjernt fra Danmark, men man bør naturligvis først tjekke landets skikke og regler, således man ikke nemt gør sig selv til et offer for kriminelle, der udser sig enlige turister at frarøve, når de befinder sig på et øde område efter mørkets frembrud. Læs mere om sikkerheden i Peru her på Udenrigsministeriets hjemmeside.

Man kan købe rejser til Peru for omkring 20.000 kr. pr. person for 2 uger i Peru, men så får man til gengæld også en uforglemmelig rejse i et fremmed land med andre skikke og kulturer, som ikke kan undgå at give turisterne varige minder for livet med hjem.

Hvad kan man opleve i Peru?

Når man rejser til Peru, så bør man ikke nøjes med få dage, da landet er så stort, at det mindst tager 1-2 uger at opleve de mest populære turistattraktioner, som omfatter naturen med sine betagende bjerge og vilde jungle. Man kan finde masser af ruiner af gamle store bygningsværker herunder pyramider og templer, der vidner og oldgamle kulturer fra inkariget og andre forgangne kulturer. Man bør også besøge disse kendte steder:

  • Inkabyen Machu Picchu
  • Inkabyen Cusco
  • Andesbjergene
  • Titicaca søen
  • Amazonas regnskoven
  • De mange nationalparker i landet

Derudover kan man også dyrke normale sportsgrene i Peru såsom surfing i Stillehavet, cykling eller rafting. Man kan under alle omstændigheder nyde den skønne tropiske natur i vildmarken, som man ikke finder andre steder i verden.

Man bør overveje at få en rejseguide med på turen, således man nemmere kan finde rundt og få bedst udnyttelse af tiden på ferien. Hvis man rejser i bjergene i Peru, så vil mange komme til at lide af højdeskræk, som man her kalder for Soroche. Symptomerne på dette er hovedpine, svimmelhed, kvalme, manglende appetit, søvnløshed og nedsættelse af vejrtrækningen, men det kan kureres ved at slappe af og spise lette måltider og holde sig fra alkohol og tobak.

Faktisk bør man i stedet for prøve deres specielle te”mate de coca”, der er lavet på kakaoblade, idet man derved kan fjerne højdesygen efter kun et par dage.